domingo, 30 de noviembre de 2008

Cap de setmana nadalenc

Divendres vam tenir el primer concert de nadal. En total en feiem 3, un divendres i 2 dissabte. Després de 4 setmanes intenses d'assaig va arribar la gran estrena! Quins nervis.
Les 3 corals de Chalmers, cor de noies, d'homes i mixte, cantavem juntes, en total uns 110 cantaires.
El concert va durar hora i 3/4. Era un concert força dinàmic. Com que cantavem cançons junts i cançons separats (cada coral cantava unes 2 cançons sola) anàvem entrant i sortint de l'escenari. Vam començar cantant al cor de l'església, amb l'orgue. Stilla Natt (santa nit en suec) la vam cantar dividits per l'església en quartets o "sextets"... i el concert tb tenia el seu apartat de Santa Lucia.
És tradició a Suècia (i suposo q als altres països nòrdics) celebrar el dia 13 de desembre, Santa Lucia. Es canten cançons i una noia es vesteix de blanc i amb espelmes al cap comença una processó i la segueixen noies de blanc i homes de blanc amb torxes a les mans (espelmes). És com el dia de la llum, a winter-light festival.

(algo així, però aquests no som nosaltres)...


Dissabte a les 12 a l'església per un petit assaig abans del concert.
A les 15:00 el 2n concert. Va sortir millor que el primer.
Entre concerts ens van donar Christmas porridge i glögg, típic menjar nadalenc. El porridge és una espècie d'arròs amb llet que li afegeixes sucre i canella al gust. Glögg és una beguda calenta amb espècies. El típic és fet amb vi calent i espècies, però ens van donar la varietat sense alcohol.
18:00 tercert concert i últim . Diria el que va quedar millor.
Al acabar, neteja de l'església i cap a Chalmers per una festa! Altra cop menjar nadalenc, ara pernil amb mostassa, patates, meat balls, trossets de peix en diferents salses, i pa amb formatge + fruita. Ah, i glögg del tradicional (amb vi).

I avui, primer dia d'advent, amb la Karen, la veïna i una amiga seva hem fet les típiques galetes de nadal "gingerbread cookies" o Pepparkakor" i Knäck, un dolç suec típic d'aquestes dates. Mums! (Nyami! en suec).

Ja sembla nadal!

4 comentarios:

merce dijo...

manoi Anna, quina devoció que tens al Nadal! deu ser que la foscor d'aquestes terres fa desitjar la llum...

Clara dijo...

Tu també vas amb les espelmes al cap? Agafo la idea per Brussel·les, anirà bé per identificar-te entre la multitud!!

MFPdibuixTècnic dijo...

Ei anna!!
Fa un munt que no entrava al teu blog, de fet no entrava enlloc, ja fa unes setmanes que la uni comença a apretar, examens i entregues,...a més vaig tenir faringitis i també tancada a casa!!
Ara estic fent descans d'estudi i he pensat, escriu-li quatre ralles que fa temsp que hi penses. En fi, he estat una estoneta perdent-me pel teu blog (hi havia un munt de coses que no havia vist). Que interessant les llums a les finestres!! Quina flipada de viatge d'arquitectes, l'altre dia vaig mirar-me l'edifici de residència en circumferència per una revista, quina gràcia!!
Doncs res guapa, espero que estigui anant tot molt bé! Quan tornes? Aviam si ens veiem un dia! Un petons i cuida't molt!
Maria Camprodon

napu dijo...

vaia... aquesta foto sembla una peli de terror!