miércoles, 17 de septiembre de 2008

Kubb


Un joc típic suec. És una mescla de petanca i bitlles.

L'objectiu del joc és tombar els blocs de fusta de l'equip contri i finalment tombar el rei. El rei (rodona groga) es col.loca entre els dos equips. Cada equip se situa a 4 metres del rei i col.loca els seus blocs de fusta formant una línia (rodones vermelles).
Cada equip té un número determinat de pals de fusta amb els quals ha d'aconseguir tombar els blocs de fusta de l'equip contrari. Per torns, cada equip llença aquests pals (mireu les mans de la gent).
El joc s'acaba quan un equip ha tombat tots els blocs de l'altre i llavors tomba el rei. Si el rei és tombat abans d'acabar amb els blocs de fusta de l'equip contrari, l'equip que l'ha tombat perd.

El cercle verd, encercla un bloc de fusta que pertany a l'equip q no es veu. Però era massa complicat d'explicar... (no crec q em fes entendre) així q només dic q el joc es complica una mica!

2 comentarios:

Bet dijo...

Sembla molt xulo!! Una mena de petanca, no? Ho haurem de provar al camp de futbol de Borredà!! I li podem dir al Juande que ens faci les peces!

Anónimo dijo...

ostres!! doncs és veritat!! les podria fer, son molt senzilles, uns rectangles i uns cilindres, i el rei ha de tenir una mica de ipnta de rei i ja està,, :-P
anna